Ξεκινά, με ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica, η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων

 Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και άλλων φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ στο Νομό Χανίων»

Η σύμβαση αφορά στη χρηματοδότηση της εταιρίας Επιχειρηματικό Πάρκο Χανιών Α.Ε. από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΤΑΑΚ) για το έργο «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ στο Νομό Χανίων» με πόρους του JESSICA ύψους 4,75 εκ. ευρώ. Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα συγχρηματοδοτήσουν την επένδυση, με 2,1 εκ. ευρώ η κάθε μία.

 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ & Πρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA κ. Νίκος Μαντζούφας και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

 

Η σημασία του Επιχειρηματικού Πάρκου στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ο ρόλος του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης και του JESSICA στη δημιουργία υποδομών και στην τοπική ανάπτυξη, και η σύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις και την ανταγωνιστικότητα, αναλύθηκαν στις ομιλίες των κ.κ. Μιχάλη Μαρακάκη, Πρόεδρος Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων Α.Ε & Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Νίκου Μυρτάκη, Πρόεδρος ΤΑΑΚ & Αντιπρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας και Γιάννη Μαργαρώνη, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων.

 

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων έχει συνολικό προϋπολογισμό 10,55 εκ. ευρώ, θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή των Χανίων και στην Κρήτη, όπως :

- μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων,

- ανάπτυξη καινοτομιών και δικτύωση επιχειρήσεων,

- δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

- βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Χανίων

- μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Ειδικά για τις νέες θέσεις εργασίας, αξίζει να σημειωθεί ότι :

- κατά την περίοδο κατασκευής του έργου θα απαιτηθούν 148 ετήσιες μονάδες εργασίας,

- κατά την λειτουργία του θα προσληφθούν 5 άτομα σε ετήσια βάση,

- πλέον των ετήσιων μονάδων εργασίας για την κατασκευή των εγκαταστάσεων νέων επιχειρήσεων.

 

Το JESSICA αποτελεί ένα πρωτοποριακό χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό εργαλείο για την Κρήτη, συμβάλλοντας στη δημιουργία υποδομών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπλαση αστικών περιοχών, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έως και σήμερα μέσα από το JESSICA έχουν συμβασιοποιηθεί 6 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 30,54 εκ. ευρώ περίπου, με εγκεκριμένα κεφάλαια JESSICA 12,93 εκ. ευρώ, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία 139 μόνιμων νέων θέσεων απασχόλησης.

 

 

Λήψη Αρχείων
Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων Βραβεία αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. - Γεν. Συνέλευση Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στα Χανιά Parking για τουριστικά λεωφορεία διαμορφώνει ο Δήμος Χανίων Τακτοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων Πώς υπολογίζεται το ειδικό τέλος στα ακίνητα Αλλαγές στη φορολογία Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Ιαν. 2013) EOAEN: Μεγαλύτερη ταρίφα στα νησιωτικά φωτοβολταϊκά ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά στην Οικοδομική Δραστηριότητα Κρητική Ενεργειακή ΑΕ: 22 πάρκα με αντιστροφείς KOSTAL το τελευταίο εννεάμηνο Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Γενική Συνέλευση 2013 To Net Metering επί....τάπητος 21/10/2013: Δελτίο Τύπου: Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων 10/1/2014: Εμπορικό Κέντρο "Ολέα" 04/02/2014: Πρόσκληση σε τελετή απονομής υποτροφιών "Ναι" στην ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου στην Μαλάξα από την επιτροπή περιβάλλοντος Κρήτης 05/06/2014: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Εγκαίνια Εμπορικού Κέντρου "Ολέα" Eγκαινιάστηκε το Εμπορικό Κέντρο "Ολέα" Εγκρίθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Μαλάξα - Η Κοινή Υπουργική Απόφαση Ξεκινά, με ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica, η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης των εταιρειών "Κρητικά Ακίνητα Α.Ε." και "Νέα Χώρα Α.Ε." Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση
Μιχελιδάκη 8, Χανιά, ΤΚ 73132
Τηλ: 28210-_25534
ΦΑΞ: 28210_-20393