Eγκαινιάστηκε το Εμπορικό Κέντρο "Ολέα"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του εμπορικού κέντρου «Ολέα», στον Πλατανιά Χανίων.

Το «Ολέα» είναι ιδιοκτησία της εταιρείας real estate «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε», που είναι θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Η σύλληψη, ο σχεδιασμός και η μελέτη του εμπορικού κέντρου, είναι προϊόν πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ενώ μελετητής του έργου είναι ο γνωστός αρχιτέκτονας Κυριάκος Κυριακίδης.

Στην ομιλία καλωσορίσματος, ο κος Μιχάλης Μαρακάκης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων εξέφρασε την ευχή του «το Εμπορικό Κέντρο Ολέα να αποτελέσει μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουρισμού» ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων επιμένουμε στο όραμά μας, που είναι η Κρήτη να εξελιχθεί σε μια από τις δυναμικότερες Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια νησιωτική Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. {…} Η πρόκληση για την Τράπεζα μας είναι, στα πλαίσια του ρόλου της ως φορέας της τοπικής οικονομίας, να «σηκώσει» ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης αυτής της ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλο το Νησί και χρηματοδοτώντας ή συμμετέχοντας άμεσα σε ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και φορείς του δημόσιου τομέα.»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κος Αποστόλης Βουλγαράκης, δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες εποχές οι επιχειρήσεις να βάζουν τα λεφτά που έχουν – ή που δεν έχουν- για να κάνουν επενδύσεις και να δίνουν δουλειά σε ανθρώπους». Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Γιάννης Μαλανδράκης χαρακτήρισε το Ολέα «κόσμημα που δίνει χαρά σε οποιονδήποτε αιρετό να το βλέπει στον Δήμο του». Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων, κος Γιάννης Μαργαρώνης, τόνισε την σημασία επενδύσεων τέτοιου είδους που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και αναβαθμίζουν τον τοπικό τουρισμό στους δύσκολους σημερινούς καιρούς.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Σταθάκης ενώ ακολούθησε γιορτή με μουσική και τοπικά εδέσματα.

Το «Ολέα» είναι ένας υπαίθριος χώρος, ανοικτός και διαμπερής, βιοκλιματικά σχεδιασμένος και αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια συνολικής επιφανείας 6.000 τμ, και σε ισόγειο και α' όροφο επιφανείας 1.700 τμ. Στο ισόγειο λειτουργούν δέκα εμπορικά καταστήματα, ένα μικρό καφέ και κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Τέλος στον όροφο λειτουργεί ένα εστιατόριο θαλασσινών και ένα καφέ – μπαρ. Στα τρία υπόγεια λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, δημόσιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) χωρητικότητας 150 θέσεων και διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, καθιστικά, w.c, χώρους πρασίνου, υδάτινες επιφάνειες, Α.Τ.Μ,  κλπ.

Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων Βραβεία αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. - Γεν. Συνέλευση Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στα Χανιά Parking για τουριστικά λεωφορεία διαμορφώνει ο Δήμος Χανίων Τακτοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων Πώς υπολογίζεται το ειδικό τέλος στα ακίνητα Αλλαγές στη φορολογία Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Ιαν. 2013) EOAEN: Μεγαλύτερη ταρίφα στα νησιωτικά φωτοβολταϊκά ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά στην Οικοδομική Δραστηριότητα Κρητική Ενεργειακή ΑΕ: 22 πάρκα με αντιστροφείς KOSTAL το τελευταίο εννεάμηνο Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Γενική Συνέλευση 2013 To Net Metering επί....τάπητος 21/10/2013: Δελτίο Τύπου: Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων 10/1/2014: Εμπορικό Κέντρο "Ολέα" 04/02/2014: Πρόσκληση σε τελετή απονομής υποτροφιών "Ναι" στην ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου στην Μαλάξα από την επιτροπή περιβάλλοντος Κρήτης 05/06/2014: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Εγκαίνια Εμπορικού Κέντρου "Ολέα" Eγκαινιάστηκε το Εμπορικό Κέντρο "Ολέα" Εγκρίθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Μαλάξα - Η Κοινή Υπουργική Απόφαση Ξεκινά, με ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica, η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης των εταιρειών "Κρητικά Ακίνητα Α.Ε." και "Νέα Χώρα Α.Ε." Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση
ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ: 74795358000
Ελ. Βενιζέλου 34, Χανιά, ΤΚ 73132
Τηλ: 2821025534